Benvinguts a CAMUT BAND | Bienvenidos a CAMUT BAND | Welcome to CAMUT BAND | Bienvenu à CAMUT BAND


logoCamut
Camut Band Canal Facebook  Camut Band Canal Twitter  Camut Band Canal YouTube

HISTORIAL DE CAMUT BAND


1995-1996

Neix el grup CAMUT BAND de la unió de Rafael i Lluís Méndez, destacats coreògrafs i ballarins de percussió, i Toni Español, líder del grup de percussió i dansa africana Cae MaDeila.

Ballant damunt de tambors de diferents sons, els germans Méndez creen junt al djembé de Toni Español una original partitura rítmica: "Entre pies y manos" amb la qual aconsegueixen enlluernar el públic, són premiats pel seu treball als premis FAD de Barcelona.

Camut Band

1997 - 1998

Camut Band es fusiona amb el pianista i compositor Jordi Sabatés, amb el qual rendeixen homenatge musical al geni Buster Keaton en l'espectacle "KEATONIANIA" que gira per tot Espanya.

Keatoniana. Jordi Sabates & Camut Band

1999-2000

Camut Band crea l'espectacle "LA VIDA ÉS RITME" junt al ballarí de percussió Guillem Alonso i el percussionista Jordi Satorra.

"LA VIDA ÉS RITME" s'estrena oficialment a Barcelona amb gran èxit i és convidada al Festival Fringe d'Edimburg on obté crítiques de cinc estrelles.

La Vida es Ritmo.Camut Band

2001

Camut Band s'associa amb el productor Juan Carlos Subias i inicia la seva trajectòria internacional. Aconsegueixen el reconeixement artístic i creatiu per part de la premsa i l'aplaudiment dels públics de Nova York, Toronto, New Haven, Hamburg i Gènova. A la fi d'aquest any Camut Band amplia el seu elenc escènic amb el ballarí i coreògraf Sharon Lavi.

West End. Londres.Camut Band

2002

Paral·lelament a les seves actuacions a Taiwan, Alemanya, Espanya i Estats Units, Camut Band forma una segona companyia CAMUT BAND JUNIOR amb Josep Meléndez, Jordi Grifell, Enric Torné, Rubén Sánchez, Néstor Busquets i Pau Compte que debuta amb "LA VIDA ÉS RITME" al Festival de Caserta (Itàlia) i gira als Emirats Àrabs i Itàlia.

Big Drums.Camut Band

2003

Camut Band és convidada pel Teatre de la Tosse de Gènova per la creació de l'espectacle "NAVIGAZIONI", dirigit per Tonino Compte, que s'estrena a Nàpols i viatja per diferents ciutats italianes. "LA VIDA ÉS RITME" és convidada pel Festival Grec de Barcelona i en diversos congressos socials al Marroc, Miami i Bèlgica. Torna al Festival Fringe d'Edimburg on exhaureix les localitats i obté de nou crítiques de cinc estrelles. Camut Band representa "LA VIDA ÉS RITME" al Lyric Theatre del West End de Londres i després gira per Alemanya, Àustria i Dinamarca.

La Taula.Camut Band

2004-2005

Continua les seves gires per Alemanya i Espanya. A l'agost tornen al Festival d'Edimburg al teatre més emblemàtic de la ciutat, l'Assembly Rooms i al desembre s'instal·la al Teatre Nuevo Apolo de Madrid.

Després de la seva temporada a Madrid i gira per Holanda "La Vida és Ritme" és triada per representar Espanya a l'EXPO AICHI 2005 (Japó) i actuen també a Tòquio. CAMUT BAND compagina les seves actuacions amb la creació d'un nou espectacle: "KITING-KITA (walking with rhythm)" que s'estrena amb molt d'èxit al Festival Fringe d'Edimburg i a la "Temporada Alta" de Salt (Girona).

Walking.Camut Band

2006-2007

Comença l'any amb una gira de 42 actuacions per Holanda amb l'espectacle "La vida és Ritme", continuant amb tot una sèrie d'actuacions per el territori espanyol, a les festes de La Mercè de Barcelona i al festival Croussis de Grècia.

Després de la temporada al Riverside Studios de Londres, amb l'espectacle "Kiting Kita", Camut Band es convidada al Festival de Percussió de Valls i de l'Auditori de Barcelona i al Art Festival de Hong Kong, amb "La vida és Ritme". Participa a l'America's Cup i a finals d'any participa a l'espectacle "Tren de Somnis" creat pel Jordi Sabatés i dirigit pel Joan Font, representant-se al TNC de Barcelona.

Guillem Alonso.Camut Band

2008

Camut Band torna de gira a Holanda amb l'espectacle "Kiting Kita", continua amb actuacions per diverses localitats d'Espanya, com el festival MIT de Ribadavía i participa al programa de la Televisió de TV Azteca de Mèxic "Beijing 2008". Forma part de la reobertura del teatre Leal de Sant Cristóbal de la Laguna i actua a diversos festivals d'Itàlia. Camut Band es convidada al Otago Festival de Nova Zelanda i al Adelaide Festival Centre d'Austràlia.

Toni Rap.Camut Band

2009

A principis d'any Camut va presentar l'espectacle "Txac-Txac" a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona i va participar a la primera edició dels premis Gaudí a TV3. Va anar amb "La vida és ritme" a Bahrain (Golf Pèrsic) amb molt d'èxit. També va actuar a Guadix amb "Keatoniana" i a Manresa amb "Kiting Kita". Al mes d'agost va fer temporada al teatre Goya de Barcelona amb "La vida és ritme". En 2009 Camut Band va celebrar un doble aniversari, per una banda el 10é de l'estrena de "La vida és ritme" i per l'altre el 15é de la formació de la companyia, per aquest motiu es va fer un nou espectacle recopilatori amb els millors números de la trajectòria de la companyia "Camut Aniversari" que es va estrenar amb molt d'èxit a les festes de la Mercè de Barcelona.

Premis Gaudí.Camut Band

2010-2011

Estrena el seu primer espectacle de gran format "Àfrica Camut Barcelona" junt al grup senegalès Djilandiang i el músic de Kora Abdoulaye Cissoko.

Estrena l'espectacle "La Dansa dels Sentits Sonors" on es fusiona el claqué amb la dansa aèria.

Africa Camut Barcelona.Camut Band

2012-2013

Camut Band és convidada a inaugurar el Festival Latinoamericando de Milà i estrena "ALL THAT SWING" junt a la BDT de Terrassa.

Crea l'espectacle "SONORITATS", coproduït pel Mercat de les Flors, que se estrena amb molt d'èxit al festival Temporada Alta de Salt i al Mercat de les Flors de Barcelona. Participa a la Marató de TV3.

Sonoritats.Camut Band